Iskustvo u upravljanju projektima donosi mogućnost da prepozna..." />

PM 10 Preporuka za neuspeh projekata

Published on март 11th, 2014 | by Nemanja Stamencic

0

10 preporuka za neuspešno upravljanje projektima

Iskustvo u upravljanju projektima donosi mogućnost da prepoznate šta je to što vam ugrožava postizanje ciljeva i uspešno upravljanje na projektima. Poštovanjem sledećih preporuka budite sigurni da ćete uspeti da uništite ili ozbiljno ugrozite projekat kojim upravljate.

  1. Maksimalno štedite vreme koje trošite na planiranje, to je dosadan i neproduktivan proces, a svakako ćete kasnije moći sve da rešite re-planiranjem.
  2. Izbegavajte da organizujete redovne sastanke sa članovima tima, to je bespotrebno trošenje vremena, sve možete da završite telefonom ili e-mailom.
  3.  Trudite se da što manje komunicirate sa klijentom (korisnikom), njima na pamet mogu pasti mnoge stvari koje vam mogu poremetiti planove i stvoriti probleme.
  4. Kada se jave problemi za koje nemate rešenje, probajte da ih prikrijete i zaštitite sopstvenu reputaciju kod višeg menadžmenta.
  5. Izbegavajte da pravite zapisnike sa sastanka to je dosadno i neproduktivno, a postoji više svedoka o dogovorima.
  6. Kada primetite da neki član tima ne završava poslove na očekivanom nivou kvaliteta, preuzmite posao od njega jer vi to možete da uradite brže i kvalitetnije.
  7.  Nikada nemojte suprotstaviti mišljenje i argumentaciju klijentu ili višem menadžmentu, oni su tu da bi ih bespogovorno slušali.
  8. Trudite se da apsolutno sve informacije o vašem projektu držite u tajnosti i van domašaja drugih kolega, ko zna kako sve oni mogu da vam naude.
  9. Insistirajte da vaši članovi tima rade prekovremeno i probleme rešavaju u fantastično kratkim rokovima, to je jedinstvena prilika da pokažete koliko vam je tim dobar.
  10. Nemojte trošiti vreme i novac na usavršavanje vas i vašeg tima u oblasti upravljanja projektima, vi ionako to već sve znate.

Da li vi imate neku preporuku?

Tags: , , , , ,


About the Author

Višegodišnje iskustvo u upravljanju projektima Nemanja Stamenčić je sticao u velikim korporacijama i nevladinom sektoru. Njegovo korporativno iskustvo karakteriše rad u četiri najrazvijenije globalne industrije: bankarstvu, naftnoj industriji, informacionim tehnologijama i telekomunikacijama. Sa druge strane, rad u nevladinom sektoru dao je posebnu dimenziju njegovom radu, i pružio mu je priliku da upravljanje projektima posmatra iz potpuno drugačije dimenzije.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to Top ↑

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram